Sastāvdaļas: nerafinēts niedru cukurs*, kukurūzas ciete*, tumšās šokolādes gabaliņi* 15% (niedru cukurs*, kakao masa*, kakao sviests*, emulgators: saulespuķu lecitīns*), pilngraudu rīsu milti*, kakao pulveris* 8%, biezinātājs: baltās akācijas sveķi*, jūras sāls, vaniļa*.
* bioloģiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība ES / ārpus ES (skat. uz iepak.).
Var saturēt piena olbaltumvielu daļiņas.
100 g maisījuma vidējā uzturvērtība: 1663 kJ / 393 kcal, tauki 5,1 g, tostarp piesātinātie 3,0 g, ogļhidrāti 81 g, tostarp cukuri 54 g, šķiedrvielas 4,4 g, olbaltumvielas 4,1 g, sāls 0,19 g.
Maisījums paredzēts 1 atveramai Ø26cm cepamformai vai 1 sacepumu formai (apm. 20 x 20 cm) – 6 lieliem vai 12 maziem šokolādes kūkas gabaliņiem. Sagatavošana: 5 minūtes. Cepšanas ilgums: apm. 25 minūtes.
Pagatavojot ar pienu un olām, jāpievieno: 200 g sviesta, 2 olas, 100 ml piena.
1) Uzkarsēt cepeškrāsni ar augšējo un apakšējo karstuma padevi līdz 175°C (3. gāzes plīts režīms).
2) Iebērt iepakojuma saturu bļodā.
3) Iemaisīt 200 g mīksta sviesta un 2 olas. Tad pamazām iemaisīt 100 ml piena.
4) Mīklu iepildīt cepamajā formā un izlīdzināt.
5) Cept krāsns vidējā nodalījumā apm. 25 minūtes.
6) Ļaut atdzist un sagriezt gabaliņos.
Pagatavojot vegāniskas kūciņas, jāpievieno: 150 g mīksta margarīna, 2 tējk. bez kaudzītes keroba pulvera (vai 2 ēdamk. bez kaudzītes sojas miltu), 100 ml ūdens vai sojas dzēriena.
1) Uzkarsēt cepeškrāsni ar augšējo un apakšējo karstuma padevi līdz 175°C (3. gāzes plīts režīms).
2) Katlā izkausēt 150 g margarīna un tad pievienot 100 ml auksta ūdens vai sojas dzēriena.
3) Iepakojuma saturu iebērt bļodā un iejaukt 2 tējk. bez kaudzītes keroba pulvera vai 2 ēdamk. bez kaudzītes sojas miltu.
4) Pievienot margarīna un ūdens maisījumu un samaisīt viendabīgā mīklā.
5) Mīklu iepildīt cepamajā formā un izlīdzināt.
6) Cept krāsns vidējā nodalījumā apm. 25 minūtes.
7) Ļaut atdzist un sagriezt gabaliņos. Kūciņu variācijas.
Dubultā šokolāde: pievienot 100 g šokolādes dražeju vai sasmacinātas šokolādes.
Blīvāka tekstūra: pievienot 2 ēdamk. cukurbiešu sīrupa.
Klasiskā recepte: pievienot 120 g sasmalcinātu valriekstu.
Augļu versija: pievienot 1 sagrieztu banānu.
Šokolādes mafini. Sauso maisījumu sajaukt ar 4 olām, 200 g mīksta sviesta, 2 tējk. cepampulvera un 50 g cietes. Mīklu sadalīt 15 papīra formiņās un cept apm. 25 minūtes 175°C temperatūrā.
Šokolādes kūka. Šokolādes mafinu mīklu sapildīt garenajā vai apaļajā kēksa formā un cept apm. 60 minūtes 175°C temperatūrā.