Receptes

Šokolādes enģeļu kūka

Sastāvdaļas:

  • Šokolāde glazūrai (pēc izvēles)
  • Vaniļas ekstrakts
  • Brūnais cukurs
  • Olu baltumi
  • Vīnakmens cepamais pulveris
  • Kakao
  • Milti

 

Pagatavošana

Bļodā izsijā miltus un kakao pulveri. Otrā bļodā liec olu baltumus un nedaudz vīnakmens cepamā pulvera, saputo, bet ne līdz galam. Pievieno brūno cukuru un turpini putot līdz masa kļūst stingra un staipīga.

Iecilā olu baltumos izsijātos miltus ar kakao un pievienot vēl brūno cukuru un vaniļas cukuru/ekstraktu izteiktākai garšai.

Kad masa samaisīta, ielej to formā, kura pirms tam iesmērēta ar sviestu.

Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem un liec kūku cepties uz aptuveni 25min.

Dekorē to ar izkausētu šokolādes glazūru.

Vairāk