Receptes

Vīģu, savvaļas rīsu gardums

Sastāvdaļas:

  • 3 krūzes vistas/ dārzeņu buljona
  • ¾ savvaļas rīsu
  • ¾  krūze brūno rīsu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 lies sīpols (sasmalcināts)
  • 2 selerijas kāti (sagriesti - 1 krūze)
  • ¼ tējkarote muskatrieksta
  • ¼ tējkarote melno vai balto piparu
  • ¾ krūze svaiga pētersīļa
  • ½ krūze valriekstu- gruzdēti, sasmalcināti
  • ¼ krūze sasmalcinātas, žāvētas vīģes
  • ¼ krūze sasmalcināta svaiga salvija vai 1½ tējkarote kaltēta

 

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem, iezied cepamo trauku ar eļļu.

Tikmēr uz pannas uzlejiet buljonu, pievienojiet rīsus un vāriet 40-45min.

Paralēli ielejiet pannā eļļu un ieberiet tajā sīpolus, seleriju, muskatriekstus un piparus, apcepiet ~10min.

Ieberiet traukā, pievienojiet pētersīļus, vīģes, valriekstus un salviju.

Izceliet gatavos rīsus un ielieciet tos sagatavotajā maisījumā, pievienojiet 1 krūzi šķidruma, kurā tie vārīti, atlikušo šķidrumu rezervējiet.

Cepamtraukā ieberiet sagatavoto maisījumu, apsedziet ar foliju un ievietojiet uzkarsētajā krāsnī uz ~25min, noņemiet foliju un cepiet vēl ~10min., ja nepieciešams pievienojiet vēl vārītā buljona.

Vairāk