Sastāvdaļas:
- 3 krūzes vistas/ dārzeņu buljona
- ¾ savvaļas rīsu
- ¾ krūze brūno rīsu
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 lies sīpols (sasmalcināts)
- 2 selerijas kāti (sagriesti - 1 krūze)
- ¼ tējkarote muskatrieksta
- ¼ tējkarote melno vai balto piparu
- ¾ krūze svaiga pētersīļa
- ½ krūze valriekstu- gruzdēti, sasmalcināti
- ¼ krūze sasmalcinātas, žāvētas vīģes
- ¼ krūze sasmalcināta svaiga salvija vai 1½ tējkarote kaltēta
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem, iezied cepamo trauku ar eļļu.
Tikmēr uz pannas uzlejiet buljonu, pievienojiet rīsus un vāriet 40-45min.
Paralēli ielejiet pannā eļļu un ieberiet tajā sīpolus, seleriju, muskatriekstus un piparus, apcepiet ~10min.
Ieberiet traukā, pievienojiet pētersīļus, vīģes, valriekstus un salviju.
Izceliet gatavos rīsus un ielieciet tos sagatavotajā maisījumā, pievienojiet 1 krūzi šķidruma, kurā tie vārīti, atlikušo šķidrumu rezervējiet.
Cepamtraukā ieberiet sagatavoto maisījumu, apsedziet ar foliju un ievietojiet uzkarsētajā krāsnī uz ~25min, noņemiet foliju un cepiet vēl ~10min., ja nepieciešams pievienojiet vēl vārītā buljona.