Receptes

Ābolu un šķiņķa noslēpums

Sastāvdaļas:

  • 5 krūzes ar pilngraudu maizes kubiņiem
  • 5 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 2 āboli sagriesti kubiņos
  • 4 krūzes sagrieztu sīpolu
  • 2 krūzes sagrieztas selerijas
  • 1 ½ krūze saeriesta kūpināta šķiņķa
  • 1 ēdamkarote kaltēta oregano
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1/4 tējkarote muskatrieksta
  • 1¼ krūze ābolu sulas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • ½ tējkarote maltu piparu
  • ⅛ tējkarote sāls
  • 1 krūze vistas buljona
  • sviests/eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamajā pannā izsmidzina eļļu vai iesmērē to ar eļļu.

Sagatavojiet maizes grauzdiņus apcepot tos pannā vai krāsnī, ieberiet bļodā.

Tikmēr uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un apcepiet ābolu gabaliņus līdz tie kļūst mīsti ~10min, ielieciet bļodā.

Uz pannas pievieno vēl 2 ēdamkaroties sviesta un apcepiet šķiņa gabaliņus, sīpolus un seleriju, līdz sāk brūnēt ~5min., nogrieziet uguni un cepiet vēl 10min.

Pievieno oregano, kanēli un muskatriekstu, lēni maisot pacep vēl 1min., ieliek bļodā ar maizi.

Pievieno ābolu sulu, piparus un sāli, labi apmaisa. Pielej klāt vistas buljonu.

Visu ielej cepamajā traukā, kurš ieziests ar sviestu.

Cep krāsnī 40-45min līdz kļūst brūngans.

Vairāk