Maizes, piparkūku mīkla

Sastāvdaļas: nerafinēts niedru cukurs*, rīsu milti*, kukurūzas ciete*, tapiokas ciete*, cepamais pulveris (irdinātājs: nātrija hidrogēnkarbonāts, skābuma regulētājs: monokālija tartrāts, kukurūzas ciete*), vaniļa*, jūras sāls.
* bioloģiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība ES / ārpus ES (skat. uz iepak.).

100 g maisījuma vidējā uzturvērtība: 1584 kJ / 373 kcal, tauki 0,3 g, tostarp piesātinātie 0,1 g, ogļhidrāti 90 g, tostarp cukuri 47 g, šķiedrvielas 0,9 g, olbaltumvielas 2,1 g, sāls 0,77 g.

Maisījums 1 cepampannai vai 2 atveramām cepamformām. Sagatavošana: 5-10 minūtes. Cepšanas ilgums: apm. 25-45 minūtes.
Pagatavošana ar sviestu un olām. Atveramai cepamformai: 1 maisījuma iepakojums (200 g), 2 olas, 90 g mīksta sviesta, augļi vai ogas. Cepampannai: 2 maisījuma iepakojumi (400 g), 4 olas, 175 g mīksta sviesta, augļi vai ogas. 1) Sauso maisījumu, olas un sviestu samaisīt bļodā, līdz iegūst krēmīgu mīklu. 2) Ietaukot atveramu cepamformu (Ø26cm) vai cepampannu un tajā vienmērīgi izlīdzināt mīklu. 3) Pa virsu likt augļus vai ogas (nepieciešamo daudzumu skat. zemāk.). 4) Cept iepriekš uzkarsētas cepeškrāsns vidējā līmenī ar augšējo un apakšējo karstuma padevi apm. 25-30 minūtes 175°C temperatūrā. Ja izmantoti saldēti augļi, cept 5-10 minūtes ilgāk.
Vegāniskās kūkas pagatavošana. Atveramai cepamformai: 1 maisījuma iepakojums (200 g), 125 g ābolu biezeņa, 75 g maltu riekstu (lazdu rieksti vai mandeles), 50 ml neitrālas eļļas (piemēram, saulespuķu), augļi vai ogas. Cepampannai: 2 maisījuma iepakojumi (400 g) un divreiz vairāk iepriekš minēto sastāvdaļu. 1) Sauso maisījumu, ābolu biezeni, riekstus un eļļu samaisīt bļodā, līdz iegūst krēmīgu mīklu. 2) Ietaukot atveramu cepamformu (Ø26cm) vai cepampannu un tajā vienmērīgi izlīdzināt mīklu. 3) Pa virsu likt augļus vai ogas (nepieciešamo daudzumu skat. zemāk.). 4) Cept iepriekš uzkarsētas cepeškrāsns vidējā līmenī ar augšējo un apakšējo karstuma padevi apm. 45 minūtes 175°C temperatūrā. Norāde: kūka būs sulīga un garšīga, tomēr mīkla cepot nepacelsies.
Augļu vai ogu daudzums
Svaigi augļi vai ogas (āboli, plūmes, rabarberi) apm. 500 g apm. 1 kg
Notecināti konservētie augļi un ogas (ķirši, aprikozes, ananasi, persiki) 175 – 200 g 350 – 450 g
Saldēti augļi un ogas (meža ogas, mellenes, avenes, jāņogas) apm. 200 g apm. 400 g
Tortes pamatne (pagatavojama tikai ar olām). Abus maisījuma iepakojumus (400 g) samaisīt ar 4 olām un 175 g mīksta sviesta, līdz iegūst krēmīgu mīklu. Ietaukot atveramu cepamformu (Ø26cm) un tajā vienmērīgi izlīdzināt mīklu. Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 25-30 minūtes 175°C temperatūrā. Ļaut atdzist, ar asu nazi pārgriezt horizontāli divās vai trijās daļās un pildīt atbilstoši izvēlētajai receptei. Smilšu mīklas kūka, marmorkūka vai citronkūka (pagatavojamas tikai ar olām). Abus maisījuma iepakojumus (400 g) samaisīt ar 4 olām un 175 g mīksta sviesta, līdz iegūst krēmīgu mīklu. Ietaukot taisnstūrveida kēksa formu un tajā vienmērīgi izlīdzināt mīklu. Cept iepriekš uzkarsētas cepeškrāsns vidējā nodalījumā, 175°C temperatūrā apm. 60 minūtes.
Citronkūkai:norīvēt citronam miziņu, izspiest no citrona sulu, miziņu un sulu pievienot mīklai.
Marmorkūkai: cepamformā sākumā iepildīt ½ mīklas. 1 ēdamk. kakao izšķīdināt 3 ēdamk. ūdens, pievienot pusei atlikušās mīklas un pildīt cepamformā. Pa virsu likt atlikušo daļu mīklas.

BIO Augļu, ogu kūkas mīkla bezglutēna 400g

3,45 € Cena bez PVN
  • Artikuls : BCH403836
Bezglutēna
Vegānisks
Ekoloģisks