Receptes

Ziemassvētku eglīte

Sastāvdaļas:

  • 400g picas mīklas
  • 1 krūze mocarella siera
  • 100g vai 1/2 krēmsiera
  • 3 ēdamkarotes rozmarīna un bazilika
  • 1 daiviņa sasmalcināta ķiploka
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 krūze tomātu mērces, iemērcēšanai

 

Pagatavošana:

Uzsildiet krāsni uz 400 grādiem.

Izrullējiet picas mīklu un sadaliet to 36 apļos. Bļodiņā sajauciet sieru ar krēmsieru, uz katra aplīša lieciet 1 ēdamkaroti siera masas. Izveidojiet mīklas bumbiņu. Visas bumbiņas lieciet uz cepampannas un veidojiet eglītes formu. Apsmērējiet ar olu, uzkaisiet garšaugus un cepiet 15-17min, līdz kļūst zeltaini brūns.

Pasniedziet, plēšiet pa bumbiņām un mērcējiet tomātu mērcē vai citā mērcītē.



Vairāk