Sastāvdaļas:
- 1 vidējs sarkanais sīpols (šķēlītēs)
- 1 krūze baltā vīna etiķis / ābolu etiķis
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 apelsīni
- 2 sarkanie greipfrūti
- 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināts)
- ¼ tējkarote sāls
- ¼ krūze olīveļļas
- Salātu mix
- Pētersīlis pēc vēlmes
- 1 krūze feta siers
- 1 krūze sagrieztas olīves
Pagatavošana:
Pannā ieber sīpolus uzlej etiķi un pievieno cukuru, apvāra 2min. Sīpolus izceļ no pannas atsevišķā trauciņā, bet šķidrumu ielej bļodiņā ~ 6 ēdamkarotes.
Tikmēr nogrieziet greipfrūtiem un apelsīniem galus, lai tie stāvētu. Rūpīgi attīriet augļus no mizas un baltās aizsagkārtas.
Sagrieziet augļus vidēji biezās šķēlītēs, izņemiet sēklas.
Lai pagatavotu dresingu jeb mērci - rezervētajam šķidrumam pievienojiet ķiploku, sāli un olīveļļu- samaisiet.
Izkārtojiet zaļās salātu lapiņas servēšanas šķīvī, lieciet virsū sīpolu rinķīšus, apelsīna un greipfrūta šķēlītēs, feta sieru un olīvju šķēlītes. Aplejiet ar mērcīti.