Receptes

Zaļie citrusa salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs sarkanais sīpols (šķēlītēs)
  • 1 krūze baltā vīna etiķis / ābolu etiķis
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 apelsīni
  • 2 sarkanie greipfrūti
  • 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināts)
  • ¼ tējkarote sāls
  • ¼ krūze olīveļļas
  • Salātu mix
  • Pētersīlis pēc vēlmes
  • 1 krūze feta siers
  • 1 krūze sagrieztas olīves

 

Pagatavošana:

Pannā ieber sīpolus uzlej etiķi un pievieno cukuru, apvāra 2min. Sīpolus izceļ no pannas atsevišķā trauciņā, bet šķidrumu ielej bļodiņā ~ 6 ēdamkarotes.

Tikmēr nogrieziet greipfrūtiem un apelsīniem galus, lai tie stāvētu. Rūpīgi attīriet augļus no mizas un baltās aizsagkārtas.

Sagrieziet augļus vidēji biezās šķēlītēs, izņemiet sēklas.

Lai pagatavotu dresingu jeb mērci - rezervētajam šķidrumam pievienojiet ķiploku, sāli un olīveļļu- samaisiet.

Izkārtojiet zaļās salātu lapiņas servēšanas šķīvī, lieciet virsū sīpolu rinķīšus, apelsīna un greipfrūta šķēlītēs, feta sieru un olīvju šķēlītes. Aplejiet ar mērcīti.

 

Vairāk